--- Enter The Future Zone ---
You Are Here: Home » Future Zone » “Facebook je kao zarazna bolest!”

“Facebook je kao zarazna bolest!”

“Facebook je kao zarazna bolest!”

“Facebook je sličan zaraznoj bolesti, raširio se i sada je na putu da potpuno nestane, a mogao bi da izgubi 80% svojih korisnika do 2017”, kaže studija koju su sprovela dva studenta na doktorskim studijama na univerzitetu Princeton.

Ovi budući doktori nauka kažu da će najvažnija društvena mreža na svijetu, koja će sljedećeg mjeseca proslaviti deset godina postojanja, doživiti ogroman pad korisnika.
“Dokazano je da se ideje, kao i bolesti, šire kao zaraza među ljudima, a potom umru,” kažu oni i pojašnjavaju da se radi o epidemiološkom modelu.

Svoje zaključke delimično su zasnovali i na progresiji i padu MySpace-a, prethodnika Facebook-a, a Džon Kanarela i Džošua Spekler kažu da je Facebook imao svoj vrhunac 2012. i da će se suočiti s brzim propadanjem.

Facebook će se suočiti s brzim padom u godinama koje dolaze, i do decembra 2014. broj njegovih korisnika smanjiće se za 20% u odnosu na maksimalni broj,” pišu dvojica autora studije koji ocjenjuju takođe da bi ta društvena mreža mogla da izgubi “80 posto korisnika, u odnosu na maksimalni broj, i to između između 2015. i 2017.”

Dosad je Facebook uglavnom bio dobrog zdravlja, a svom osnivaču Marku Zakerbergu donio je bogatstvo koje se procenjuje na 19 milijardi dolara.

About The Author

Number of Entries : 2

Comments (24)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© Powered By Wordpress, nGadget Team

Scroll to top