--- Enter The Future Zone ---
You Are Here: Home » Future Zone » Zamislite da u sekundi s interneta možete skinuti film

Zamislite da u sekundi s interneta možete skinuti film

Zamislite da u sekundi s interneta možete skinuti film

Južna Koreja je danas objavila plan vrijedan 1,6 milijardi dolara koji će omogućiti izgradnju bežičnog internet servisa nove generacije. Ovaj 5G pristup omogućit će, naprimjer, skidanje cijelih filmova sa interneta u sekundi.

Ministarstvo nauke te zemlje objasnilo je da je im je cilj implementirati tehnologiju koja je hiljadu puta brža od zasad dostupnog 4G servisa i to u roku od šest godina.

“Pomogli smo nacionalnom razvoju kada smo 1990-ih uspostavili 2G servis, a potom i 2000. godine sa 3G-om i 2010. sa 4G uslugom. Sada je vrijeme za razvoj 5G usluga”, objavili su u saopćenju za javnost. “Evropske zemlje, Kina i SAD naporno rade na razvoju 5G tehnologije i mi vjerujemo da će narednih nekoliko godina vladati žestoka konkurencija”.

Već 2017. godine bit će pušten u rad probni period, a ova usluga bi u potpunosti trebala biti dostupna 2020. Prioritet će biti dat razvoju ključnih karakteristika ove nove mreže, uključujući Ultra-HD i hologramski prenos. U planu je i povezivanje sa operatorima poput SK Telecoma i Korea Telecoma, kao i Samsunga i LG-a.

About The Author

Number of Entries : 13

Comments (1124)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© Powered By Wordpress, nGadget Team

Scroll to top