--- Enter The Future Zone ---
You Are Here: Home » Future Zone » Ebay: Od februara sa Bitcoinsima u Engleskoj

Ebay: Od februara sa Bitcoinsima u Engleskoj

Ebay: Od februara sa Bitcoinsima u Engleskoj

Plaćanje Bitcoinima još nije dozvoljeno na Ebay-u, ali sada se počinju pripremati i za to. Od 10. februara bi se na Ebayu u Velikoj Britaniji trebala uvesti nova kategorija pod nazivom “Virtuelna valuta”preko koje će se moći prodavati bitcoinsi i litecoinsi.

 

To znači da će Ebay postati mjesto trgovanja Bitcoinsima i indirektan konkurent Japanskoj firmi Mt.Gox. Razlika je u tome što će se transakcije voditi direktno između privatnih lica dok Mx.Got i slične berze valutu prodaju i preprodaju.

Ebay još nije napravio korak ka uvrštavanju Bitcoinsa kao sredstvo za plaćanje (suprotno od drugih SAD kompanija), jer još čekaju da se riješe neke bitne tačke od strane ministarstva finansija. Ebay inače ima veoma pozitivno mišljenje o ovoj virtuelnoj valuti. Još skoro je David Marcus, šef Ebayovog preduzeća PayPal, tvitao da vjeruje u Bitcoinse.

About The Author

Number of Entries : 23
Fatal error: Allowed memory size of 78643200 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/.sites/40/site8702996/web/wp-includes/wp-db.php on line 2022